Daikin EKHHE260CV3 260 liter Warmtepompboiler (2e generatie)

EKHH2E260CV3 Meldcode:KA13787

Nieuw product

De Daikin Altherma M HW type EKHH2E260CV3 is een warmtepompboiler met een voorraadvat van 260 liter sanitair warm water.  

Productkenmerken:

 • Watertemperatuur tot 75 °C
 • Automatische anti legionella functie
 • Watertank 260 liter
 • Eenvoudige montage
 • Energielabel verwarmen A+
 • Tot € 650 subsidie van overheid

Meer details

€ 1.768,60 Exclusief belasting

100 kg
Verzending binnen 1 tot 5 werkdagen

Betaalmethoden
Betaalmethoden

Datasheet

MerkDaikin
TypeEKHHE260CV3
Energielabel verwarmenA+
Verwarmingscapaciteit [kW]1,82
BedieningBedieningspaneel
Buitendeel Voeding [ V / f / Hz ]230 / 1~ / 50
KoudemiddelR134A
Jaarlijks energieverbruik verwarmen [kWh]1203
Gelduidsniveau [dBA]50
COP3.59
Inhoud [L]250
Watertemperatuur [°C]ECO 62 / AUTO 75
Afmetingen diameter / hoogte [mm]628 / 1892
Gewicht [kg]97
Tank materiaalGemoffeld staal
Back-up heater [W]Ja, 1,5 kW
Diameter uitstootafvoer [mm]160

Meer informatie

Flexibiliteit boven alles

Deze slimme verwarmingsoplossing voor sanitair warm water maakt gebruik van elektriciteit, lucht en indien nodig zonne-energie en fotovoltaïsche energie, zonder gebruik te maken van traditionele brandstoffen. De Daikin Altherma M HW wordt gekenmerkt door een hoge efficiëntie, een milieuvriendelijke technologie, optimale flexibiliteit en een nieuwe look. Hierdoor scoort deze waterpomp op alle punten veel beter dan traditionele elektrische boilers.

Kenmerken

Daikin Altherma M HW is een lucht/waterwarmtepomp voor de productie van sanitair warm water, met opslag in een gemoffeld stalen tank en een condensor met een externe mantel voor maximale veiligheid en hygiëne.

 • Maximale temperatuur van 62°C uit hernieuwbare energie met enkel een warmtepomp of door een verwarmingselement (tot 75°C)
 • Programmeerbare digitale interface met TOUCH-toetsen
 • Integratie door zonne-energie (PCV3 model) of door een verwarmingselement (tot 75°C) op alle modellen
 • Integratie met fotovoltaïsch zonnesysteem

De voordelen...

wanneer besparen een must is

Daikin Altherma M HW maakt optimaal gebruik van alle functies en van de technologie van de lucht/waterwarmtepompen voor de productie van sanitair warm water. Slechts 25% van de gebruikte energie van het systeem komt van elektriciteit.

Daikin Altherma M HW kan worden geïnstalleerd in elke ruimte, zelfs niet-verwarmde ruimtes zoals een garage of een washok. Er zijn geen speciale werkzaamheden vereist, met uitzondering van de gaten voor de luchtinlaat en de afvoerbuizen.

Enkele voorbeelden

De warmtepomp heeft een geschikte luchtventilatie nodig. Een voorgestelde methode voor een speciaal luchtkanaal wordt gegeven in afb. 1. Het is bovendien van cruciaal belang om een geschikte ventilatie te voorzien in de ruimte waar het apparaat is geïnstalleerd. Een andere mogelijke oplossing wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding (afb. 2): daarbij gaat het om extra leidingen waardoor buitenlucht wordt aangevoerd, in plaats van rechtstreeks van binnen.

Eén van de unieke kenmerken van verwarmingssystemen met een warmtepomp is dat deze units de temperatuur van de lucht, die gewoonlijk buiten wordt uitgestoten, aanzienlijk verminderen. De uitgestoten lucht is kouder dan de lucht in de verwarmde ruimte, en is bovendien volledig ontvochtigd. Dat betekent dat de luchtstroom terug naar de woning kan worden geleid om in de zomer specifieke zones of ruimtes te koelen. De installatie omvat een verdubbeling van de afvoerbuis, waarop twee kleppen (“A” en “B”) worden gemonteerd om de luchtstroom naar buiten (afb. 3) of naar de woning (afb. 4) te leiden.

De gebruikersinterface van de Daikin Altherma M HW is uitgerust met een uiterst eenvoudig en intuïtief display

 • Witte leds voor het regelen van temperaturen en functies
 • Rode leds voor alarmmeldingen
 • Met de 4 TOUCH-toetsen op de zijkant kunt u de Daikin Altherma M HW aanen uitschakelen ( ); doorheen het MENU bladeren (SET) en de instellingen verhogen ( + ) of verlagen ( - )

Bedrijfsmodi

Om te kunnen voldoen aan de meest uiteenlopende behoeften is de Daikin Altherma M HW uitgerust met 5 verschillende bedrijfsmodi:

Daikin Altherma M HW in één oogopslag

Downloaden

Daikin-EKHHE

Daikin Altherma M HW warmtepompboiler

Downloaden (792.46k)