Eurom Mon Soleil 720 - wand

EUMS720

Nieuw product

Mon Soleil 720 WiFi Infrarood stralingspaneel

Bijzonderheden:

 • Frameloos infrarood paneel
 • 720 watt
 • Wand montage
 • WiFi control
 • Weektimer in App
 • Group control: meerdere Mon Soleil's zijn aan elkaar te koppelen en te bedienen met de gratis Eurom Heating App

Meer details

€ 214,88

Betaalmethoden
Betaalmethoden

Datasheet

MerkEurom
TypeMon Soleil 720 WiFi
Verwarmingscapaciteit [kW]720 Watt
BedieningBedieningspaneel & WiFi
Afmetingen Lengte / Breedte / Diepte [mm]600 / 1200 / 40
Gewicht [kg]14
OmkastingMetaal
Aansluitspanning220-240 V / 50 Hz

Meer informatie

Mon Soleil 720 WiFi Infrarood stralingspaneel

Bijzonderheden:

 • Frameloos infrarood paneel
 • 720 watt
 • Wand montage
 • WiFi control
 • Weektimer in App
 • Group control: meerdere Mon Soleil's zijn aan elkaar te koppelen en te bedienen met de gratis Eurom Heating App

De Eurom Mon Soleil is een volledig frameloos infrarood stralingspaneel, welke aan het plafond gemonteerd wordt. Dit design model is voorzien van een thermostaat (tevens uit te breiden met extra thermostaat) en is te bedienen met het display of via de gratis Eurom Heating app. In de app kunnen meerdere panelen worden toegevoegd, daardoor is het mogelijk dat ze allemaal tegelijk worden aangestuurd.

CATEGORIEInfrarood stralings warmte
VERMOGEN720 Watt
THERMOSTAATJa
BEDIENINGBedieningspaneel / gratis Eurom App
MONTAGEWand
OVERVERHITTINGSBEVEILIGINGja
ELEKTROKABEL1,9 m
OMKASTINGMetaal
AFMETING60 X 120 X 4 cm
GEWICHT14 kg
AANSLUITSPANNING220-240 V / 50Hz

Hoe werkt infraroodverwarming met onze infrarood stralingspanelen?

De stralingspanelen worden doorgaans aan het plafond of wand gehangen. De infrarood straling, warmt niet de lucht op maar straalt alle materie, mens en/of dier aan, die zich binnen het bereik van de straling begeven. Alle aangestraalde materie, zoals wanden, vloeren, plafonds, meubels, etc. warmen hierdoor op en staan op hun beurt weer warmte af aan de omgevingslucht. Dit gebeurt met name door convectie en een klein deel door straling.

Indirect lucht verwarmen

Met stralingspanelen wordt de lucht dus indirect verwarmd. Dit in tegenstelling tot conventionele verwarming met radiatoren of convectoren die direct de lucht verwarmen. Voor mensen die zich in het stralingsgebied bevinden kan het aanvoelen alsof het aangenaam warm is in de ruimte, terwijl de luchttemperatuur nog relatief koel is. Door dit verschijnsel kan men het toch behaaglijk hebben in een relatief koele ruimte. Indien het een binnenruimte betreft zal op een gegeven moment de direct aangestraalde materie, indirect de lucht opwarmen en zal er een gelijkmatige ruimtetemperatuur ontstaan.

Stralingspanelen op kantoor of werkruimte

In een kantoor of werkruimte waar cv-verwarming is, kan het geheel of plaatselijk koud zijn. Dit kan komen doordat men op de tocht zit, of men heeft last van koude-straling van ramen of muren. Of de ruimte kan gewoonweg niet op de gewenste temperatuur worden gehouden. Dan is de toepassing van stralingspanelen een uitkomst. De panelen kunnen aan het plafond worden gehangen of indien men een systeemplafond heeft, geheel in het plafond worden geïntegreerd. Meestal is het beste om de panelen recht boven de werkplek te hangen. Meestal worden in kantoor en werkruimtes onze laag temperatuur stralingspanelen toegepast.

Downloaden