loading spinner

Investeringssubsidie aanvragen duurzame energie ISDE particulieren

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor bepaalde soorten zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Bent u een particulier en wilt u gebruik maken van deze subsidie? Via de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt U een subsidie aanvraag indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. 

Subsidie warmtepompen

Tot 2021 kun je subsidie krijgen als je een volledig elektrische of hybride warmtepomp koopt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort apparaat en het vermogen. Met deze subsidie wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker!

Voor een volledig elektrische warmtepomp begint het subsidiebedrag bij 2.000 euro, dit bedrag kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hoe groter het vermogen van de elektrische warmtepomp, hoe hoger de subsidie. De exacte bedragen per apparaat vind je op rvo.nl.

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Warmtepompen gebruiken warmte uit de lucht, grond of water. Met een soort koelkastmotor wordt energie met een lage temperatuur opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Een hybride warmtepomp combineer je met een hr-ketel op gas, bij een volledig elektrische warmtepomp heb je geen hr-ketel meer nodig.

Voorwaarden subsidie warmtepomp

  1. Je warmtepomp staat op de lijst van warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie.
  2. De warmtepomp is nieuw en geïnstalleerd en je hebt een betaalbewijs dat op jouw naam staat.
  3. Je vraagt de subsidie binnen 6 maanden na het installeren aan (in 2016 geldt nog: binnen 3 maanden na het tekenen van de offerte).
  4. De warmtepomp is in Nederland geïnstalleerd.
  5. Je mag de warmtepomp niet binnen een jaar na de datum van de subsidiebeslissing verwijderen.

Bron: www.rvo.nl, www.milieucentraal.nl

Meer informatie kunt U vinden op de volgende website van de overheid

Download lijst van warmtepompen Energie-investeringsaftrek EIA voor bedrijven