Daikin Magnesium Anode L400 Bekijk groter

Daikin Magnesium Anode L400

5038057

Nieuw product

Daikin magnesium anode voor de warmtepompboilers van Daikin

Onderdeelnr: 5038057

Meer details

€ 113,64 Exclusief belasting

Verzending binnen 1 tot 5 werkdagen

Betaalmethoden
Betaalmethoden

Datasheet

MerkDaikin

Meer informatie

Daikin magnesium anode voor de warmtepompboilers van Daikin

Onderdeelnr: 5038057

Magnesium anodes worden toegepast in geëmailleerde stalen drinkwaterboilers om corrosie aan het boilerstaal te voorkomen. Inspectie van de anode is om de paar jaar nodig en deze dient tijdig te worden vervangen aangezien anders het boilermateriaal dermate wordt aangetast dat ernstige lekkages kunnen ontstaan. Deze magnesium staaf-anode is geschikt voor stalen geëmailleerde drinkwaterboilers van Daikin.

Wanneer de anode vervangen?

Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Wanneer moet je de anode van je boiler vervangen? Helaas is hier geen standaard antwoord op. Heel veel zal namelijk afhangen van je verbruik en de waterkwaliteit waarmee je te maken hebt. Sommige mensen moet 1 keer per jaar de anode vervangen, terwijl andere mensen dit maar 1 keer per 5 jaar hoeven te doen.

Waarom moet je de anode vervangen?

De anode dient ter bescherming van de boiler. De meeste moderne boilers hebben een vat met daarin een emaille coating. Om deze coating te beschermen is dan een anode geplaatst. Dankzij deze anode krijgt corrosie geen kans. De anode offert zich als het ware op om je boiler te beschermen. Het is dus afhankelijk van de waterkwaliteit hoe vaak deze anode vervangen moet worden.

Hoe vervang je de anode?

De anode is vrij eenvoudig te verwisselen.

  1. Sluit de koudwaterinlaat af
  2. Maak de boiler leeg
  3. Schroef de bovenste anode los en controleer de corrosie; als de corrosie meer dan 2/3 van het anodeoppervlak heeft aangestat, ga dan over tot vervanging.
  4. Dezelfde procedure worden uitgevoerd voor de onderste anode.

Accessoires